Leontine Borsato zag Rad van Fortuin nooit als tv-klus

18 juni 2016 14:53 | sterren | Door Televizier

Leontine Borsato werd in de jaren 90 een icoon als bordjesdraaister bij Rad van fortuin. Maar al die jaren beschouwde ze het baantje als weinig meer dan een modellenklus. 

Leontine blikt in een interview met Veronica magazine terug op haar tijd als assistente van Hans van der Togt. Het bleek de start van haar tv-loopbaan, iets dat ze zelf nooit had verwacht. Toch werd ze een landelijke bekendheid, zeker toen Hans haar introduceerde met de gevleugelde volzin: "En wie laat weer alle letters aan ons zien? Onze enige, echte, eigen Leontine!" en ze breed stralend richting camera liep.

Jurkjes

Van 1990 tot 1995 was Leontine, toen nog Ruiters, elke werkdag op de buis. Vooral vrouwen keken om te zien wat ze nu weer aan had. Tegenwoordig zorgen stylisten voor de kledingkeuzes, maar in de begindagen van RTL deed Leontine het zelf: "Pionieren was het: met een stylist struinde ik winkels af om outfits te vinden.”

Borsato

Het toeval wil dat Leontine uitgerekend bij Rad van fortuin haar toekomstige echtgenoot leerde kennen: "In mijn laatste aflevering reikte ik een gouden plaat uit aan Marco voor Dromen Zijn Bedrog. "Leuke man", dacht ik nog. Maar ik had een relatie, hij had een relatie, dus daar bleef het bij.” Twee jaar later werden ze alsnog een stel toen ze elkaar opnieuw troffen tijdens een etentje van Connie "Vanessa" Breukhoven die voor matchmaker wilde spelen.

Doorstart

SBS 6 lanceert volgend seizoen het Rad van fortuin opnieuw, maar Leontine is niet van de partij. Ze draaide haar laatste bordjes om in 2009 toen Carlo Boszhard vier keer Rad van fortuin presenteerde ter ere van het 20-jarig bestaan van RTL 4. SBS gaat echter zonder vaste assistent(e) werken. Kijkers tussen de 8 en 88 jaar kunnen zich opgeven.

Meer over