Leven Art Rooijakkers volledig veranderd door tweeling

14 augustus 2017 10:06 | sterren | Door Televizier

© Nico Kroon/AVROTROS

Art Rooijakkers merkt dat zijn leven is veranderd sinds de geboorte van zijn dochters. De reislustige Rooijakkers kan tegenwoordig niet wachten naar huis te gaan.

Art en zijn vriendin Andrea werden vier maanden geleden ouders van tweeling Puk en Keesje. In het AD vertelt het AVROTROS-gezicht over zijn nieuwe leven.

Gezinsleven

De nadruk ligt tegenwoordig op zijn gezinsleven, wat grote reizen voor tv-programma's mogelijk lastig maakt. Dat merkte hij al tijdens de opnames van Wie is de Mol? waar hij zich kon verliezen in het werk. Maar toen de opnames er op zaten, was Art klaar om te gaan: "Normaal gesproken – en de kandidaten hebben dat nog meer – zit je in een soort bubbel als het programma is afgelopen. Het liefst blijf je daar dan nog even een dagje. Ik wilde zo snel mogelijk naar huis."

Pratende kinderen

Ook al valt reizen voor zijn werk nu al zwaar, Art vermoedt dat het in de toekomst alleen maar lastiger zal worden: "Van mijn omgeving begrijp ik dat het weggaan alleen maar ingewikkelder wordt als de kinderen straks gaan praten. Kunnen ze ook nog uitleggen dat ze het vervelend vinden dat je weggaat. Ik ben benieuwd. Ik weet wel dat het nu nóg fijner thuiskomen is."

Veranderd

Art kan nog niet zeggen op welke wijze het vaderschap hem heeft veranderd, maar dat hij wezenlijk anders in het leven staat is zeker: "De wereld ziet er nog steeds hetzelfde uit, maar eigenlijk is alles veranderd. Ineens zijn er twee meisjes op de wereld bij wie je vanaf seconde één denkt: ik ga voor je zorgen, ik ga er altijd voor je zijn. Die onvoorwaardelijkheid, ja, die is zó bijzonder."

Meer over