Lieke van Lexmond altijd onzeker over acteerprestaties

28 September 2016 09:05 | sterren | Door Televizier

© RTL Nederland/William Rutten

Lieke van Lexmond (34) werd bekend als actrice in onder meer GTST. Toch twijfelt ze nog altijd aan zichzelf als ze op de set staat. 

Lieke is de laatste jaren vooral te zien als presentatrice van programma's als Lelijke eendjes, Idols en Back to the zeroes. Voor de nieuwe RTL dramaserie Centraal medisch centrum liet ze zich toch weer verleiden in de huid van een ander te kruipen. Ze speelt verpleegkundige Noor Daamen, maar dat was in het begin best lastig, zo vertelt ze in een interview met Nu.nl.

Twijfel

Lieke's onzekerheid komt vooral voort uit het feit dat ze de eerste dagen op een set altijd moet zoeken naar haar personage. Daardoor ontstaat de nodige twijfel: "Dan denk ik: 'Ow, als ik het nog maar kan'. Het is een proces dat altijd doorloopt. Dat geldt voor alles in het leven, denk ik. Je bent nooit klaar." 

Harde aanpak

De beste manier voor Lieke om van die twijfels af te komen is eerlijke en heldere kritiek. Ze wil niet in de watten gelegd worden door de regisseur: "Geen voorzichtige aanpak alsjeblieft. Als het eerlijk is en opbouwend bedoeld, kan alles gezegd worden. Het is de enige manier om beter te worden."

Meer over