Lieke van Lexmond: "Moederschap is magisch"

27 Mei 2015 09:56 | sterren | Door Televizier

© William Rutten

Lieke van Lexmond leeft al acht maanden op een roze wolk. Haar zoontje Vik Barthélemy veranderde haar leven volledig. "Vik staat op één en de rest komt daarna."

Lieke van Lexmond en haar vriend Bas van Veggel hebben een heel ander leven sinds de geboorte van hun zoontje Vik Barthélemy. "Onze prioriteiten zijn volledig verlegd," vertelt de Mijn Leven In Puin-presentatrice in De Telegraaf. "Vik staat op één en de rest, inclusief mezelf, komt daarna."

Gevoeliger

"De liefde die ik voel voor Vik en Bas is onbeschrijflijk," aldus Lieke, die nu acht maanden moeder is. "Daarbij merk ik dat ik heel anders naar de wereld ben gaan kijken. Als moeder word je gevoeliger. Dat merk ik als ik andere moeders hoor praten: ik begrijp waarover ze het hebben." Lieke ging al snel na de bevalling weer aan het werk. "Het is soms pittig om alles goed te plannen, maar het moederschap is echt magisch."

Enorm onvoorwaardelijk

Het meest geniet Lieke van het begin en het einde van de dag. "Ik vind het ’t mooiste moment van de dag als we in de ochtend knuffelen. En als ik hem ’s avonds zijn laatste fles geef, raak ik helemaal ontroerd als Vik al half in slaap valt, zo heel dicht tegen me aan." De RTL 4-presentatrice noemt dat vertrouwen 'zo lief en enorm onvoorwaardelijk'. "Het is een onuitgesproken begrip en verstandhouding. Kwetsbaar, maar heel bijzonder."

Lees ook:
Ons interview met Lieke van Lexmond over Mijn Leven In Puin.

Meer over