Heftige periode achter de rug

Lieke van Lexmond over haar afwezigheid: 'Niet bepaald een vrijwillige keuze geweest'

11 juni 2024 19:48 | sterren | Door Tessa Kok

© ANP Kippa

Het is al een lange tijd stil rondom presentatrice en actrice Lieke van Lexmond. Waar ze eerder regelmatig verscheen in series en films of een amusementsprogramma presenteerde, is ze de laatste tijd niet meer op televisie te zien. In een gesprek met LINDA. Vakantieboek onthult ze waarom ze zich heeft teruggetrokken.

Kritiek Moonsisters

Dat Lieke van Lexmond al geruime tijd uit de schijnwerpers is verdwenen, is niet zonder reden. Volgens haar was dit 'niet bepaald een vrijwillige keuze'. Ze heeft zich teruggetrokken na de ophef rondom Moonsisters, het bedrijf dat zij samen met haar zus Jetteke had.

"De ophef in de media over het bedrijf Moonsisters dat ik had met mijn zus Jetteke, heeft ertoe bijgedragen dat ik even niets meer wilde'', aldus Lieke.

Het programma Keuringsdienst van Waarde onthulde in 2021 dat edelstenen die de Moonsisters verkochten, nep waren. Lieke zegt zelf opgelicht te zijn door de groothandel waar ze de stenen hadden ingekocht.

"Ja, het ging om circa tweehonderd steentjes, een bijproduct, waar wij zelf de volle mep voor hadden betaald. Nota bene ingekocht bij een gerenommeerde groothandel. Jet en ik waren natuurlijk erg geschrokken en hebben per direct aan alle gedupeerden het geld teruggestort met een lieve mail erbij."

Gecanceld

Het bleef niet alleen bij de kritiek op het bedrijf, want de presentatrice werd ook gecanceld. ''Ja, het werd echt mega-, megaheftig. Dat het ook zo lang doorging en zo gemeen was, hadden we niet verwacht." Daarnaast verscheen er een 'vernietigende column' van journaliste Angela de Jong waarin ze RTL adviseerde om Lieke te ontslaan.

Van Lexmond noemt het column een mes in haar rug. "Ik heb met zo veel loyaliteit gewerkt voor de zender en met zo veel leuke mensen mooie programma’s gemaakt." RTL heeft haar contract uiteindelijk niet verlengd, tot grote teleurstelling van Lieke. ''Die vernietigende column zal de situatie niet beter hebben gemaakt. Het zorgde bij mij voor een gebroken hart.”

Of van Lexmond binnenkort weer voor de camera's staat, blijft nog even afwachten. 

Meer over