Liesbeth List krijgt eigen biografische musical

19 april 2016 15:54 | sterren | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Liesbeth List krijgt een musical over haar leven en de carrière. De biografische productie is van theatermakers DommelGraaf & Cornelissen Entertainment.

De producenten brachten het nieuws vandaag zelf naar buiten.

Krachtige vrouwen

Volgens de makers past Liesbeth List precies in het rijtje krachtige, Nederlandse vrouwen waar ze de laatste seizoenen voorstellingen over gebracht hebben. Artistiek directeur Hans Cornelissen: "Naast onze ambitie om internationale titels te brengen, blijven we in eigen huis nieuwe producties ontwikkelen over sterke vrouwen zoals Hannie Schaft in Het Meisje Met Het Rode Haar, Kniertje in Op Hoop Van Zegen, Mary Servaes in De Zangeres Zonder Naam en de Blonde Greet in Wat Zien Ik?!. En nu dus deze musical over List".

Boeiend leven

Het leven van Liesbeth lijkt zich bij uitstek te lenen voor een avondvullende musical. Cornelissen: "Als kind geïnterneerd in een Jappenkamp met haar moeder die na de bevrijding zelfmoord pleegt, opgevangen door een vuurtorenwachtersgezin op Vlieland en op late leeftijd toch nog een dochter van haar grote liefde. En dan die ongelofelijke carrière met veel hoogtepunten maar ook moeilijke periodes". 

Geen woorden voor

In een eerste reactie laat de nu 74-jarige Liesbeth weten vereerd en onder de indruk te zijn door de plannen: "Ik vind het een wonder dat dit mij mag overkomen. Ik heb er geen woorden voor."

Noortje Herlaar

De voorstelling LIESBETH is vanaf najaar 2017 in de theaters te zien. Wie de titelrol gaat spelen is nog niet bekend. In 2014 speelde Noortje Herlaar de rol van Liesbeth in de met een Emmy bekroonde, vierdelige dramaserie Ramses.

Meer over