Liesbeth List stopt met zingen

18 augustus 2017 13:13 | sterren | Door Televizier

© Carolien Sikkenk - www.photoline.nl/IKON

Liesbeth List stopt op 75-jarige leeftijd als zangeres. Ze kampt met een vorm van dementie als gevolg van hersenletsel uit het verleden en moet daarom noodgedwongen stoppen.

List heeft de keuze gemaakt in overleg met haar dochter Elisah en haar arts. Gemakkelijk was die overigens niet, want ze zingt nog altijd graag in het openbaar.  "Alles is gezegd, alles is gedaan - dat is waar. Maar stel dat iemand met mij een duet zou willen zingen, dan zou dat toch geweldig zijn? Zo heb ik altijd geleefd: kijken wat er op mijn pad komt", zo zegt ze in een openhartig interview met De Volkskrant.

Musical en boek

Liefhebbers van de zangeres hoeven zich overigens voorlopig niet te vervelen. Eind augustus komt namelijk een biografie uit van List. Daarnaast gaat op 2 oktober een musical over haar in première. Daar is ze erg blij mee: "dat is zo bijzonder voor deze oude tante, dat die twee momenten er nog aan komen".

Ramses Shaffy

De carrière van List begon in 1962 toen ze ging optreden op televisie. Daarna liep ze vrij snel Ramses Shaffy tegen het lijf, met wie ze vele jaren samen zong. Vorig jaar stond ze ook nog op de planken; ze deed een voorstelling samen met Annemarie Oster.

Meer over