Spannende dag

Gaat Lil Kleine vandaag opnieuw achter de tralies of niet?

28 februari 2022 11:33 | sterren | Door Esther Hut

© ANP / Marco de Swart

Lil Kleine zit vandaag vast in spanning, want hij hoort van de rechtbank of hij alsnog het onderzoek van de mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes moet afwachten in de cel of niet.

Twee weken geleden zat de rapper drie nachten vast op verdenking van mishandeling van zijn vriendin, maar werd hij uiteindelijk vrijgelaten door de rechtbank van Amsterdam. Het Openbaar Ministerie was het daar niet mee eens, en vocht een hoger beroep aan.

Ernstige bezwaren

Het OM verzocht de rechter om Lil Kleine in zijn cel te laten, omdat er volgens hen voldoende ernstige bezwaren zijn om hem langer vast te houden. De rechtbank gaf toen geen gehoor en liet de rapper gaan. Maar vandaag buigt de raadkamer van de rechtbank Amsterdam zich er alsnog over. En wordt later duidelijk of Jorik Scholten, de echte naam van Lil Kleine, terug moet naar de gevangenis of niet.

In het zonnetje

Lil Kleine heeft zijn zonden even kunnen overdenken in de Spaanse zon, want vlak na zijn vrijlating pakte hij zijn biezen en vloog naar Marbella om vervolgens door te gaan naar Ibiza. Inmiddels in de rapper terug in ons koude kikkerlandje want hij werd gisteravond gespot op Schiphol. Hoogstwaarschijnlijk, op aanraden van zijn advocaat om vandaag de uitspraak van de rechtbank te horen en daar eventueel bij te zijn.

Camerabeelden

Waar wordt Lil Kleine precies van verdacht? Eerder kwamen er beelden van een beveiligingscamera naar buiten, waarop te zien is dat Lil Kleine een vrouw aan haar haren uit een auto trekt en daarna haar hoofd tussen het portier klemt. Die vrouw zou zijn vriendin Jaimie zijn. Hij wordt nu verdacht van poging tot zware mishandeling of mishandeling.

Samenwerking opgezegd

Inmiddels hebben veel artiesten het gehad met de rapper en willen ze niet meer met hem samenwerken. Ook is het nog maar de vraag of zijn management NAMAN hem onder contract houdt. Zij lieten eerder al weten dat ze “zich nog aan het bezinnen zijn over het voortzetten van de samenwerking met Jorik Scholten.”

Meer over