Straf

Werkstraf van 120 uur geëist tegen Lil kleine voor mishandeling

28 januari 2022 11:58 | sterren | Door Esther Hut

© William Rutten

De rechtbank van Amsterdam heeft vanmorgen de zaak van Lil Kleine weer opgepakt en daar heeft het Openbaar Ministerie 120 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van twee weken geëist tegen de rapper.

Wat is er precies gebeurd? Lil Kleine zou op 6 december 2019 betrokken zijn geweest bij een vechtpartij op het Rembrandtplein in Amsterdam. Samen met twee andere mannen zou hij een 28-jarige man uit Boxtel hebben mishandeld.

Lil Kleine

Het slachtoffer zou in een club de vriendin van Lil Kleine, Jamie Vaes, hebben aangestoten, waarop hij volgens de aangifte meteen zijn excuses aanbood. Ondanks de excuses, is Lil Kleine woedend op de man. Volgens het OM zou de rapper het slachtoffer daarna hebben aangewezen en zouden de andere twee, blijkbaar kennissen van de rapper, begonnen zijn met de mishandeling.

Het slachtoffer werd volgens het OM tegen het lichaam geschopt en in zijn gezicht gestompt of geslagen. Toen het slachtoffer na een duw op de grond viel, werd er nog meer geschopt. 

Camerabeelden

Van de vechtpartij blijken ook beelden te zijn, die vanmorgen in de rechtbank getoond werden. Zelf was Lil Kleine niet aanwezig bij de zitting en had hij zijn advocaat gestuurd. Naast de eis van Lil Kleine eiste het OM ook straffen voor de medeverdachten. Tegen Peter S. eiste het OM twee weken cel en 120 uur taakstraf. Arnold H. hoorde 150 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijk eisen.

Meer over