Hoger beroep

Lil Kleine veroordeeld tot werkstraf voor mishandeling

11 februari 2022 18:45 | sterren | Door Esther Hut

© ANP / Koen van Weel

De rechtbank van Amsterdam heeft Lil Kleine vandaag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. Volgens de rechter is het inmiddels bewezen dat de rapper, samen met twee andere verdachten, in 2019 een man op het Rembrandtplein in Amsterdam heeft mishandeld.

Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie naast de werkstraf ook een voorwaardelijke celstraf van twee weken voor Lil Kleine. De rapper komt er nu dus alleen van af met een werkstraf. Lil Kleine is het er niet mee eens en heeft meteen laten weten in hoger beroep te gaan.

Lil Kleine

Het incident gebeurde zo’n twee jaar geleden, waarbij Jorik Scholten, de echte naam van Lil Kleine, samen met twee andere mannen een 28-jarige man uit Boxtel heeft mishandeld. Ze zouden hem meerdere keren tegen zijn lichaam en gezicht hebben geslagen en getrapt. Het slachtoffer zou in een club de vriendin van Lil Kleine, Jamie Vaes, hebben aangestoten

Medeverdachten

Naast Lil Kleine kregen de medeverdachten vandaag ook hun straf te horen. Arnold H. is ook veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur. Peter S. krijgt een maand gevangenisstraf, omdat hij eerder is veroordeeld voor geweldpleging.

Meer over