Nog geen verklaring

Management en platenlabel Lil Kleine blijven zwijgen

15 februari 2022 14:22 | sterren | Door Esther Hut

© ANP Kippa / Paul Bergen

Nog altijd hebben verschillende partijen rondom Lil Kleine niet van zich laten horen. Zowel zijn management als platenlabels Sony Music en Topnotch houden de lippen stijf op elkaar.

Lil Kleine zit inmiddels al twee dagen op het politiebureau wegens het mishandelen van zijn vriendin Jaimie Vaes, maar tot nu toe heeft nog niemand inhoudelijk gereageerd op de zaak. Ondanks de vele verzoeken.

Mishandeling

De rapper werd zondag aangehouden wegens mishandeling. Op beelden van een beveiligingscamera is te zien dat Lil Kleine een vrouw aan haar haren uit een auto trekt en daarna haar hoofd tussen het portier klemt. Die vrouw zou zijn vriendin Jaimie zijn.

Verklaring

Maandag liet Sony Music nog weten dat ze snel met een verklaring zouden komen over het incident. Ook het management, waar zowel de rapper als Jaimie onder vallen, zou van zich laten horen. Maar dat is dus nog even afwachten.

Opvallend is dat platenlabel Topnotch in het verleden de samenwerking met Bilal Wahib en rapper Boef voor minder beëindigde en Lil Kleine nog steeds de hand boven het hoofd houdt.

Jaimie Vaes

Jaimie heeft wel al van zich laten horen. Ze stuurde roddelvlogger Farja Farvardin (ook bekend als Fawry not Sawry) gisteren een bericht via Instagram. Op de vraag of ze oké is, antwoordde Jaimie “Ja” en vervolgde ze haar antwoord met "Mensen zijn zo intens gemeen en gestoord."

Boycotten

Vanwege alle gebeurtenissen romdam Lil Kleine kwam radiostation FunX gisteren naar buiten dat zij geen muziek meer zullen draaien van de rapper. Ook Spotify heeft zijn nummers uit alle playlists gehaald die door de redactie van het bedrijf zelf zijn samengesteld. Op Twitter roepen mensen elkaar zelfs op om Lil Kleine’s muziek overal te weren. De hashtags #lilkleine en #pauperkabouter zijn op dit moment zelfs trending.

Meer over