'Géén journalistiek programma!'

Linda de Mol is helemaal klaar met kritiek op Linda's Wintermaand

11 december 2020 17:04 | sterren | Door Dominique Hofman

© LEVIN DEN BOER
Linda de Mol heeft genoeg van de kritiek die ze krijgt op het programma Linda's Wintermaand. Ze zou niet scherp genoeg zijn in de interviews die ze doet in het programma. 

Afgelopen zondag ontving De Mol in de eerste aflevering van Linda's Wintermaand Floortje Dessing en Mark Rutte. Critici vonden dat De Mol niet genoeg doorvroeg in het programma. In het AD heeft De Mol gereageerd op de kritische opmerkingen. Ze vindt de kritiek onterecht. "Ik heb nooit beweerd een journalist te zijn", verklaart De Mol. "Ik heb het gevoel me steeds weer te moeten verweren: ik máák geen journalistiek programma." 

Kritische coronavragen

Critici klaagden onder andere dat Linda de Mol de kans had moeten grijpen om meer te vragen over het coronabeleid aan Rutte, maar volgens De Mol is dat helemaal niet waar het over zou moeten gaan in Linda's Wintermaand. "Ik ben op zoek naar levensverhalen. Ik vraag naar iemands jeugd, wat iemand heeft gevormd, hoe iemand omgaat met kritiek die hij of zij krijgt." 

Ook zondag weer commentaar

De Mol voorziet ook voor aankomende zondag weer kritiek, omdat ze naast Matthijs van Nieuwkerk ook D66-lijsttrekker Sigrid Kaag op bezoek heeft. "Want D66 lag deze week onder vuur vanwege die MeToo-aantijgingen en daar hebben we het niet over gehad. Het was al opgenomen." Volgens De Mol had het echter ook niet veel nut gehad als ze de vraag wél had gesteld. "Ik had de reactie al kunnen uittekenen: het wordt onderzocht, afschuwelijk als dit echt gebeurd is, dit mag niet nog eens gebeuren. Als mensen daar meer over willen horen, moeten ze maar doorzappen naar "de Op1's en Jineks"."

De Mol vindt het jammer dat er ondanks 1,9 miljoen kijkers en een heleboel leuke reacties, zo kritisch wordt geschreven. "Dat journalisten schrijven dat het allemaal niet kritisch genoeg is, daar ben ik wel even klaar mee", aldus de presentatrice. 

Linda's Wintermaand met Matthijs van Nieuwkerk en Sigrid Kaag is zondag om 20.00 uur op SBS 6. 

 

Meer over