Linda de Mol: “Rot op met je chiazaad”

18 februari 2015 13:45 | sterren | Door Televizier

© YouTube

Linda de Mol heeft het helemaal gehad met superfood. Op de cover van haar tijdschrift LINDA. geniet ze met een stoute blik van een zak patat.

Linda rekent in haar inleidende column af met de hype rond powerfood, aangewakkerd door goeroes als Rens Kroes. Ze schrijft: “Meiden, slaan we niet een beetje door?” 

Vanillevla

Linda de Mol geeft toe dat ze vóór het schrijven van de column een schaal lasagne maakte en als toetje vanillevla serveerde. Ook geniet ze nog graag van brood. Ze verbaast zich over de eetmythes: “Is echt alles wat wij vroeger gegeten hebben ineens kankerverwekkend, ongezond of dikmakend? Waar ik ook ga lunchen, ik zie bijna niemand meer een broodje eten. Een broodje.” Op de cover van haar tijdschrift zet ze zelfs: "Rot op met je chiazaad".

Tupperwarebakjes

De RTL4-presentatrice raakt niet uitgepraat over de superfood-adepten: “Ik zie vrouwen op hun werk met van huis meegebrachte tupperwarebakjes couscous in salades prikken, op noten knagen en smoothies drinken. Tuurlijk, hartstikke gezond en je blijft er vast mooi slank bij, maar het voelt allemaal als een enorme hype.” Linda stelt dat je voor gezond eten ‘geen fortuin hoeft uit te geven aan tarwegewassen en moeilijke zaden’. Ze dropt de slogan 'Je suis tosti'.

Killerbody

Linda de Mol gaf eerder al aan van lekker eten te houden, maar toch in shape te willen blijven. In 2012 zette de Miljoenenjacht-ster een afvalactie op in haar magazine, waarmee ze 5,5 kilo afviel. Maar al snel was ze weer terug op haar oude gewicht. De tv-koningin schreef toen: “Onder mijn vetlaag zit een killerbody. Ik heb die sixpack, die biceps en die goede conditie. Je ziet het alleen niet omdat ik die hobby heb die eten en koken heet.”

Lees ook: In Familie Kruys speelt Linda de gezette sterrenstyliste Bette.

Meer over