Linda de Mol wordt opgeroepen als getuige in Miljoenenjacht-rechtszaak

14 Maart 2014 09:56 | sterren | Door Televizier

© Roy Beusker

Presentatrice Linda de Mol zal moeten getuigen in de rechtszaak van Arrold van der Hurk, de Miljoenenjacht-kandidaat die vorig jaar per ongeluk op de knop zou hebben gedrukt waarmee hij 5 miljoen euro misliep.

RTL Boulevard laat weten dat Arrold van der Hurk de rechtszaak heeft aangespannen tegen producent Endemol. In de bewust aflevering kreeg Arrold een aanbod van 125.000 euro, waarna hij verder wilde spelen. Toch drukte hij uit het niets op de rode stopknop, waarna hij verbouwereerd zei dat het per ongeluk was gegaan.

5 miljoen-fout

Door de druk op de knop was de deal gesloten en kon de kandidaat niet meer terug. Tot overmaat van ramp bleek er ook nog eens 5 miljoen euro in zijn koffer te zitten. Presentatrice Linda de Mol was getuige van de dramatische fout.

Zaak

Arrolds advocaat, Peter Plasman, denk dat de zaak gewonnen kan worden met De Mol als getuige. "Linda de Mol is ook degene die de volgende dag in de media allerlei dingen heeft gezegd. Wat erop neerkwam dat hij zich had vergist. Dat het een miljoenenvergissing was."

Niet eerlijk

Verder vindt de advocaat dat het niet eerlijk verlopen is, aangezien er niet in het reglement staat dat het drukken op de rode knop bepalend is. Endemol wilde niet reageren op de zaak, maar zal binnenkort toch in de rechtbank moeten verschijnen.

Vlak na zijn fout bleek Arrold nog in zijn lot te berusten.

Meer over