Kijkers ontroerd

Linda Hakeboom maakt met haar verhaal indruk bij Jinek-kijkers

3 februari 2023 11:49 | sterren | Door Tessa Kok

© Nathan Reinds

Presentatrice Linda Hakeboom kreeg de diagnose borstkanker in 2020. Gisteravond schoof ze aan bij Jinek om haar verhaal te doen over de impact van deze ziekte.

Diagnose

In 2020 kwam de diagnose voor de presentatrice hard aan. Ze besloot haar ziekteproces vast te leggen met een camera en zo ontstond Linda’s Kankerverhaal. De heftige en ontroerende beelden werden door veel mensen bekeken en de vlogs leverde haar een Televizier-Ster voor Online-Videoserie op. Vorig jaar verklaarde de presentatrice (36) genezen te zijn. Gisteravond deed ze haar verhaal bij Jinek, tot ontroering en bewondering van de kijkers.

Haar verhaal

Linda vertelt tijdens de talkshow dat ze gedwongen is om haar leven anders in te richten na de ziekte. Ze laat weten dat haar leven drastisch veranderd is, maar het wel steeds beter met haar gaat. Wel heeft ze nog te maken met een aantal kwaaltjes en is ze vaak moe.

Hoewel Hakeboom schoon is verklaard, moet ze momenteel nog iedere dag naar het ziekenhuis. Dat heeft te maken met haar zere schouder, die ze door de bestralingen nauwelijks meer kan bewegen. In het ziekenhuis krijgt ze behandelingen om het weefsel weer te herstellen. Kijkers keken vol bewondering naar hoe Linda haar verhaal deelde aan de Jinek-tafel en voor sommige mensen leidde het ook tot herkenning.

Het Perfecte Plaatje

Linda was onlangs nog te bewonderen in het seizoen van Het Perfecte Plaatje. Ze ging in de finale de strijd aan met Geraldine Kemper en sleepte de winst binnen. In de reeks maakte ze met haar bijzondere foto’s keer op keer indruk op de kijkers. Met in het bijzonder de foto's samen met Ruud de Wild, waarmee zij hun littekens van de kankerdiagnose aan de buitenwereld toonden.

Meer over