Lintje voor Astrid Joosten

26 april 2017 14:38 | sterren | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Astrid Joosten is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding kreeg de maatschappelijk betrokken presentatrice vanwege haar jarenlange televisiewerk én inzet voor diverse goede doelen. 

De dag van Astrid Joosten kan niet meer stuk. De BNN-Vara-presentatrice werd in de Nieuwe Kerk in Amsterdam door burgemeester Eberhard van der Laan benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat heeft alles te maken met haar indrukwekkende televisiecarrière en haar ambassadeurschap voor Oxfam Novib, de organisatie voor ontwikkelingssamenwerking.

Lintje

BNN-Vara-voorzitter Gerard Timmer is enorm trots op Joosten. “Astrid is zeer loyaal aan de publieke omroep en aan BNN-VARA. En ze is zeer maatschappelijk betrokken. Getuige de programma’s die ze de afgelopen 25 jaar heeft gemaakt, maar ook haar inzet voor diverse goede doelen. BNN-VARA feliciteert Astrid dan ook van harte met haar welverdiende Koninklijke onderscheiding”, zegt hij in een verklaring.

Henk Schiffmacher

Naast Astrid Joosten kreeg ook tattookoning Henk Schiffmacher een onderscheiding. Van der Laan benoemde hem tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Niet alleen vanwege zijn wereldwijd geroemde tattoo-kunst, maar ook om zijn inzet voor de met hiv-besmette zwangere vrouwen en kinderen in ontwikkelingslanden.

Meer over