Lintjes voor Loretta, Natasja en Thom

26 april 2016 11:41 | sterren | Door Televizier

© Screenshot/RTL Boulevard

De jaarlijkse lintjesregen is ook dit jaar weer op bekend Nederland neergedaald. Loretta Schrijver, Natasja Froger en Thom Hoffman zijn koninklijk onderscheiden.

Loretta en Natasja mogen ze zich vanaf vandaag Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Dierenwelzijn

Loretta Schrijver ontving de onderscheiding omdat ze zich met hart en ziel inzet voor dieren, de natuur en het milieu. Daarnaast is ze sinds 1992 bij diverse dierenwelzijnorganisaties zoals Stiching AAP, het Wereld Natuur Fonds en Piepvandaag.nl. Loretta werd totaal verrast door de prijs, ze was in alle vroegte naar kasteel Nijenrode gekomen om een interview te doen. Eenmaal daar bleek ze zelf het middelpunt van belangstelling te zijn: "Ik ben zo trots! Dit had ik echt niet verwacht" liet ze aan Boulevard weten.

Heppie

Natasja Froger maakte haar opwachting in het gemeentehuis van Blaricum. Daar kreeg ze het kostbaar kleinood opgespeld in het bijzijn van familie en vrienden. Froger krijgt het lintje vanwege haar werk voor stichting Orange Babies, de Vereniging van Voedselbanken en Stichting Heppie. 

Fotografie

Thom Hoffman werd beloond voor zijn jarenlange, onderscheidende werk als acteur, regisseur, documentairemaker en fotograaf. In het gemeentehuis van Amsterdam ontving hij uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan de onderscheiding tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij is de enige Amsterdammer dit jaar die deze prestigieuze titel krijgt: "Het schijnt wel iets bijzonders te zijn en daar ben ik heel trots op", aldus Hoffman.

Meer over