Satire op tv

Lisa Loeb zet cabaretcarrière 'on hold' en richt zich volledig op televisiecarrière

5 september 2023 18:15 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Lisa Loeb heeft haar cabaretcarrière even 'on hold' gezet. De winnares van De Slimste Mens, waarvan het nieuwste seizoen zich in de finaleweek begeeft, wil zich volledig richten op haar televisieloopbaan.

"Ik heb vorig jaar na het winnen van De Slimste Mens nog één tournee gedaan van mijn solovoorstelling, en daarna heb ik de keuze gemaakt om daar voor nu mee te stoppen. Omdat ik heel veel toffe kansen op tv kreeg en ik mij eigenlijk wil focussen op tv maken", vertelt Loeb bij de perspresentatie van de musical Pretty Woman. Voor de musicalversie van de filmklassieker hertaalde ze de tekst.

Satire op tv

De 34-jarige Loeb, zestien weken in verwachting van haar eerste kind, stond twaalf jaar lang op het podium. Nu wil ze de lach naar televisie brengen. "Ik wil heel graag satire op tv maken, daar ben ik druk mee bezig. Als schrijver, maker, presentator, actrice, eigenlijk alle dingen." Juist de verscheidenheid aan werkzaamheden spreekt de Amstelveense aan. "Het is snel, actueel, improviseren, dus het vergt ook weer iets anders van mijn brein dan een jaar lang één voorstelling spelen."

Klussen

Lisa had al eerder televisieklussen te pakken. De goedlachse voormalig cabaretière, totdat ze haar loopbaan op de planken weer nieuw leven inblaast, is de presentatrice van FBoy Island op HBO Max, later uitgezonden door TLC. Ook is ze vaste columniste in Khalid & Sophie en ze maakte haar opwachting in Amazing Grace van de EO, Tien voor Taal en The Connection. Lisa won daarnaast De Quiz van het Jaar 2022 op SBS6.

Meer over