Lieve Mona voelt einde naderen...

Loek Kessels (87) kondigt overlijden online aan

Loek Kessels, bij generaties bekend als Mona, heeft niet lang meer te leven. De schrijfster kondigde via Facebook haar naderende einde aan.

In een openhartige Facebookpost verklaart Kessels dat artsen verwachten dat ze misschien nog een week te leven heeft. 

Euthanasie

De 87-jarige Kessels is vastbesloten tot het laatste moment de regie te houden en kiest voor euthanasie. In een interview met dagblad De Limburger zegt ze zeker te weten dat dit de juiste keuze is: "Het is eigenlijk net als bij een narcose. Je krijgt een spuit en voor je het weet tuimel je weg. Wat is er nou genadiger dan dat?".

Lieve Mona

Gevoelige kwesties en menselijke problemen bespreekbaar maken is wat Loek al haar hele leven gedaan heeft. Eerst als auteur, later als 'Lieve Mona', de biechtmoeder van weekblad Story die vaak schokkende brieven van lezers beantwoordde. Loek verzorgde de probleemrubriek van 1974 tot en met 1999 en keerde terug naar het blad in 2006. 

Ziek

Twee jaar geleden werd Loek ziek en inmiddels, zo schrijft ze op Facebook, zijn er geen opties meer voor genezing. Daarom kiest ze 'rechtop en menswaardig' voor euthanasie. In De Limburger benadrukt ze dat de post vooral bedoeld is als afscheid voor haar duizenden online vrienden: "Het was niet mijn bedoeling om publiekelijk mijn dood aan te kondigen. Maar in feite is dat nu wel zo natuurlijk. Het is niet zo dat ik nog één keer in de publiciteit wilde. Het ging mij er om dat al die leuke lieve mensen die ik via Facebook ken zich niet hoeven af te vragen wat er gebeurd is."

Meer over: