Loes Luca herstelt van operatie

24 juni 2016 09:18 | sterren | Door Televizier

© Warner Bros. - Victor Arnolds.

Loes Luca moest vanwege gezondheidsproblemen voortijdig stoppen met haar hoofdrol in de zomermusical In de ban van Broadway. De 62-jarige actrice herstelt nu thuis van een operatie.

Gelukkig verloopt het herstel voorspoedig vertelt Ellen Pieters aan De Telegraaf. Ellen is haar vervangster in de musical.

Ziekte

Het was nog even spannend wat er precies met Loes aan de hand was. "Er was een soort knobbel in haar buik gevonden waarvan de artsen niet wisten of het goed- of kwaadaardig was. Daarbij kampte ze met extreme vermoeidheid. Gelukkig bleek het om een goedaardige cyste te gaan."

Niet ernstig

Binnen twee weken moest Ellen zich voorbereiden op de hoofdrol en dat was niet niks. ''Het was een van de meest zenuwslopende projecten in mijn leven. Mijn man vluchtte zelfs naar Engeland. Ik heb echt als een zombie geleefd om de teksten tot mij te nemen."

Het verhaal

In de ban van Broadway gaat over de strijd tussen twee diva's achter de schermen van 's werelds beroemdste theaterstraat. Loes speelde de rol van de glamoureuze Broadwayster Margo Miller. De voorstelling is nog tot en met 31 juli te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Van tv tot musical

Actrice Loes Luca staat niet alleen bekend als musicalster. De meeste mensen zullen haar ongetwijfeld kennen van haar rol als zuster Klivia in de film Ja zuster, nee zuster (foto) en als Doortje Lefèvre uit de succesvolle tv-series 't Schaep.

Meer over