Loes Luca over Golden Girls

8 september 2012 12:00 | sterren | Door Televizier

Loes Luca (58) is samen met haar beste vriendinnen Beppie Melissen en Cecile Heuer de ‘Golden girls’. Het was een kans die Loes niet kon laten lopen.

Een hoofdrol in een Nederlandse remake van Golden Girls, daar had Loes Luca in eerste instantie weinig trek in. "Alweer zo’n remake dacht ik, dat ga ik niet doen. Maar degene die me belde, zei dat ik een heel grote trut was als ik niet zou toehappen. Ik mocht namelijk zelf bepalen met wie ik het wilde doen. Nou, met m’n beste vriendinnen dus. Cecile, Beppie en ik zijn al 42 jaar vriendinnen. Dat zou je niet zeggen hè? We zijn dan ook pas 43.”

Geen Kopieën

Toen kwam de uitdaging  om de jaren-tachtigserie Golden girls naar de 21ste eeuw en vooral naar Nederland te tillen. "Er zitten zulke verschillende types in die Golden girls. Rose komt uit Zweden, Blanche uit het zuiden van Amerika en de moeder is weer Italiaans. Dat soort dingen zijn in Nederland niet zo gewoon", vertelt Loes. "Bij ons komt Cecile nu uit een dorp in Groningen, ik uit Limburg en Beppie en haar moeder uit Rotterdam. De personages zijn in de basis hetzelfde gebleven, maar het zijn geen kopieën."

Seks, veel seks

De vraag is natuurlijk of de echte Golden girls nu nog steeds geestig zijn. Loes: "Ik heb wat afleveringen teruggekeken en ja, ze waren nog steeds leuk. Wij hebben geprobeerd het nog leuker te maken. Het is ook helemaal niet ouderwets, want het ging toen over waar het nog steeds over gaat in het leven. Je huwelijken, scheidingen, de kinderen, de weduwe die je geworden bent. En seks. Het gaat veel over seks."

Meer over