Zijn mooie gesprekken

Loiza Lamers denkt na over kinderwens met haar Jelle

14 maart 2023 13:35 | sterren | Door Marjolein Vos

© ANP KIPPA/MARCO DE SWART

Model en presentatrice Loiza Lamers en haar partner Jelle Ploeg willen beiden heel graag een kind. Alleen hoe, dat weten ze nog niet zo goed. "Wil je een draagmoeder? Wil je adoptie? Ik weet niet", vertelt Loiza.

Het model is openhartig over het onderwerp in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild. 

Ouder worden

De winnares van het televisieprogramma Holland’s Next Top Model in 2015 is transvrouw en is zich ervan bewust dat het bij haar op een andere manier zal moeten dan bij vrienden. "Dat is iets dat we moeten gaan ontdekken, waar we over zouden moeten praten. Nu ze 'ouder wordt' en vriendinnen om haar heen zwanger zijn, voelt zij 'heel veel geluk voor hen'. "Maar ik voel ook wel een bepaald verdriet soms. Dat ik denk van: o, ik wil het ook zo graag meemaken."

Anders beleven

"Het is gewoon jammer dat ik dat niet meemaak op die manier", zegt Loiza. "Het baby'tje in mijn buik, dat van mij komt, dat kan gewoon niet." Ondanks dat ze van zichzelf geen kindje kan krijgen, wil dat niet betekenen voor haar dat ze een eventuele baby niet als eigen familie kan zien. "Een van mijn beste vriendinnetjes is twee jaar terug bevallen. Dat kindje voelt zo eigen. (...) Die kleine, die staat op de achtergrond van mijn telefoon. Het voelt niet als mijn kind, maar het voelt als echt mijn nichtje. Terwijl het van m'n beste vriendin is."

Liefde

Loiza en Jelle zijn sinds 2021 samen. In Beau Monde vertelde ze eerder dat ze Jelle leerde kennen op een feestje en dat ze sindsdien onafscheidelijk zijn. "Het eerste feestje dat weer mocht na corona. We raakten aan de praat bij de bar the old fashioned way. Jelle maakt me heel gelukkig, ik ben zó verliefd op hem. Alles klopt."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Ruud de Wild (@ruuddewild)

Meer over