Tattoo

Loreen wil opnieuw meedoen aan het Songfestival (en kijkers zijn enthousiast)

24 februari 2023 12:08 | sterren | Door Judith Regeling

© EPA/JOERG CARSTENSEN
Zangeres Loreen moet nog door de voorronde komen, maar nu al lijkt ze de gedroomde kandidaat voor de Zweedse delegatie van het Eurovisie Songfestival 2023. Haar nieuwe nummer Tattoo blaast namelijk bijna iedereen omver.

En dat terwijl er nog maar 30 seconden van het liedje te horen zijn.

Lees ook: Songfestivalnummer van Nederlandse inzending volgende week bekend 

Melodifestivalen

Waar in Nederland een selectiecommissie van AVROTROS kiest wie er voor ons land deelneemt aan het Eurovisie Songfestival, gaat het er in Zweden net even wat anders aan toe. Zij organiseren jaarlijks Melodifestivalen, een zangwedstrijd waaraan maar liefst 28 acts deelnemen. Stuk voor stuk zijn ze onderverdeeld in vier verschillende liveshows. Uiteindelijk moet tijdens de grote finale op 11 maart blijken wie het land mag vertegenwoordigen.

Lees hier alles over

Loreen - Tattoo 

Eén van de deelnemers van is Loreen, die in 2012 het Eurovisie Songfestival won met het nummer Euphoria. Dit jaar hoopt ze de Zweden te overtuigen met Tattoo, een nummer dat volgens haar dramatisch is en een duidelijke en grote climax heeft. "Euphoria was de zonsondergang en de maan, terwijl Tattoo de zonsopgang is. Ik heb dan ook het gevoel dat we allemaal wel wat licht in ons leven kunnen gebruiken", aldus de zangeres in een interview met Eurovisionfun.

Beluister hier alvast een kort fragment.

Eerste reacties

Hoewel Loreen aanstaande zaterdag pas voor het eerst haar complete act laat zien, zijn de reacties op het bovenstaande fragment nu al lovend. Ook de bookmakers hebben er vertrouwen in: als Loreen mag afreizen naar Liverpool, kan het land volgens hen rekenen op hun zevende overwinning.


Het Eurovisie Songfestival 2023 is op 9, 11 en 13 mei vanaf 21:00 uur live te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over