'Plekje gevonden'

Loretta Schrijver afwezig bij Koffietijd vanwege ingreep

13 mei 2021 10:21 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Vaste kijkers van Koffietijd missen Loretta Schrijver al meer dan een week in het ochtendprogramma. Nu is duidelijk waarom de presentatrice verstek moet laten gaan.

Loretta Schrijver is al meer dan tien jaar een vaste waarde bij Koffietijd, maar schittert de laatste weken door afwezigheid. Via een videoverbinding verklaart Schrijver in de woensdageditie waarom ze ontbreekt.

Keelontsteking

In eerste instantie moest Loretta (64) een aantal afleveringen af zeggenomdat ze kampte met een hardnekkige keelontsteking: "Je kent het wel: mooi weer, ramen tegen elkaar open, dan krijg je dat. Mijn keel was heel gevoelig, dan kun je niet lekker werken."

Operatie

Maar daar blijft het niet bij. Terwijl ze in de lappenmand lag met laryngitis kreeg ze bericht van haar arts dat er een verdacht plekje bij haar is gevonden. Die vondst is dermate urgent dat ze al snel onder het mes moet: "Dat wordt volgende week weggehaald en dan moet ik thuis herstellen van die operatie."

Zomerstop

De herstelperiode duurt minstens een week en dat betekent dat Loretta dit seizoen niet meer bij Koffietijd te zien zal zijn. De ochtendshow gaat op vrijdag 28 mei alweer met zomerstop, waardoor ze er niet meer live in de studio bij kan zijn.

Verjaardag

Loretta en de artsen gaan uit van een volledig herstel. Ze vindt het vooral vervelend dat alle plannen voor haar 65e verjaardag op 16 mei de prullenbak in kunnen. Maar ook daar heeft ze een les uit getrokken: "Je kunt in het leven niets plannen, geen feestjes, niets, er is altijd wel iets. Als je denkt 'ik wil vandaag mijn verjaardag vieren', dan vier je 'm vandaag. En weg met die suffe kalenders en tijdsblokken'.

Meer over