Goed nieuws!

Loretta Schrijver geeft gezondheidsupdate: 'De kanker is weg'

4 augustus 2022 11:04 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP KIPPA / Levin & Paula
Na maanden vol angst en ziekte gaat het weer de goede kant op met Loretta Schrijver. De presentatrice bereidt zich zelfs voor op een gloednieuw seizoen van Koffietijd.

Dit laat ze deze week weten aan weekblad Story.

Loretta Schrijver

Het is alweer even geleden dat Loretta Schrijver in de media verscheen. Vorig jaar werd er namelijk beginnend darmkanker geconstateerd. De operatie die ze hiervoor moest ondergaan, bracht alleen behoorlijk wat complicaties mee. "Wat een eenvoudige ingreep zou zijn, resulteerde uiteindelijk in een ziekenhuisverblijf van zes weken", blikt ze nu terug.

Uitzaaiingen op haar lever

Eenmaal hersteld hiervan leek het de goede kant op te gaan, maar uiteindelijk werd ze alsnog teruggefloten: er werden namelijk - tegen alle verwachtingen in - alsnog uitzaaiingen gevonden. "Wat veel mensen niet wisten, was dat ik opnieuw behandeld moest worden. Dat was een behoorlijke teleurstelling. Er zaten vlekjes op mijn lever. Opnieuw moest ik allerlei behandelingen ondergaan. Dus mijn afwezigheid op televisie duurde iets langer dan ik had verwacht."

Koffietijd

Toch hoeven fans van de ochtendtalkshow haar komend seizoen niet te missen. Vanaf maandag 12 september is ze namelijk weer voor het eerst te zien. "Ik ben beter. Uit de laatste scan bleek dat alle vlekjes verdwenen zijn. De kanker is weg! Dat is nieuws waar je op hoopt, en als het dan ook zo is, is de opluchting enorm groot."

Meer over