Loretta Schrijver viert 60e verjaardag met tattoo

16 mei 2016 11:07 | sterren | Door Televizier

© Screenshot RTL 4/Koffietijd

Loretta Schrijver is vandaag 60 jaar geworden. Ter ere van deze mijlpaal kreeg ze van haar Koffietijd collega's een tatoeage van haar geluksdier: het lieveheersbeestje. 

De tattoo was het hoogtepunt van een veelbewogen uitzending die geheel in het teken stond van Loretta's zestigste geboortedag waarbij Schrijver van de ene verrassing in de ander viel.

Taart

Zo was de taart niet zomaar een slagroompuntje van de grootgrutter. Speciaal voor Loretta had patissier en hofleverancier Hidde den Brabander een indrukwekkende etagetaart gebakken met een vulling van verse aardbeitjes en chocola. Zoetekauw Loretta was meer dan verheugd door de koninklijke lekkernij.

Ouder worden

Hoofdgasten waren Jette van der Meij (61), Will Koopman (59) en Marga van Praag (69) die Loretta de ins en outs van ouder worden bijbrachten. Marga adviseerde Loretta om vooral in het nu te leven, te genieten van er simpelweg zijn en anderen niet te vervelen met je leeftijd en je pijntjes. Van Jette kreeg ze een boekje over de betekenis van ieder levensjaar. Volgens de oude Grieken is zestig het jaar van de raadgever. 

Gans Lou

Een ander hoogtepunt was een live verbinding met Koffietijd verslaggever Astrid die een bezoekje aan Akka's Ganzenparadijs in Drenthe bracht. Enige tijd geleden had Loretta het leven van de verdwaalde, door liefdesverdriet gebroken gans Loutje gered. Inmiddels heeft hij een nieuw bestaan opgebouwd in het Drenthse en Schrijver vocht zichtbaar tegen haar emoties toen op de vijvers werd ingezoomd. 

Tattoo you

Als laatste verrassing, die wel was voorbesproken, kreeg Loretta live op televisie haar allereerste tatoeage. Eigenlijk heeft ze niet zoveel met de lichaamsversiering. Toen de redactie het haar aanbood, stond ze niet direct te springen en haar partner Lou verklaarde d'r voor gek. Toch besloot Schrijver overstag te gaan toen ze bedacht een piepklein lieveheersbeestje op haar arm te laten zetten.

Lieveheersbeestje

Als kind kreeg ze van haar moeder een beeldje van het dier en sindsdien is 't haar persoonlijke geluksbrengertje. Het leek Loretta een mooi symbool om het lieveheersbeestje via de tattoo voor altijd bij zich te hebben, zeker met de gedachte dat het ook staat voor de zes mooie jaren die ze tot nu toe bij Koffietijd heeft gehad. 

HAEVN

Terwijl de tattoomachine bromde, werd Loretta getrakteerd op een laatste verrassing. Ze is fan van de muziek van HAEVN, reden genoeg de band in de studio uit te nodigen. Volgens Loretta raakt de stem van de zanger haar op manieren zoals dat maar heel zelden gebeurt bij muziek, ze had het slechts twee keer eerder: bij Seal en bij Gotye. Terwijl de aftiteling rolde, zat Loretta met tranen in d'r ogen. Of het van ontroering of de pulserende naald in haar arm kwam blijft in het midden.

Meer over