Lucille Werner kwaad op SBS om stoppen Show XL

23 Oktober 2016 13:04 | sterren | Door Televizier

SBS 6 stopte na drie afleveringen al met Show XL, een beslissing die Lucille Werner behoorlijk in het verkeerde keelgat is geschoten. Ze noemt de situatie dan ook "gewoon kut".

De doorgaans uiterst beschaafde Lucille deed haar gepeperde uitspraken in het programma The Friday move op BNR Nieuwsradio.

Groeien

Lucille herhaalde haar eerdere claims dat Show XL gewoon meer tijd nodig had om te groeien. Kijkers zouden volgens Werner nog teveel gewend zijn om naaar RTL 4 te kijken op zondagmiddag. Zelf was ze ook niet ontevreden, zelfs de merkwaardige keus voor Fred van Leer als co-host kon haar bekoren: "Ik vond het wel leuk, ik vind hem wel grappig."

Marktaandeel

Werner maakt zich vooral boos over het feit dat er alleen naar de cijfertjes is gekeken en niet naar de omstandigheden: "We haalden in die drie weken één keer het marktaandeel dat we moesten halen, namelijk de tweede keer. De derde keer was het gewoon heel belabberd door het mooi weer. Het was echt fucking mooi weer. Dat wil je helemaal niet. Carlo begon ook nog en volgens mij was er ook Formule 1.”

Geen vertrouwen

Volgens Lucille is het besluit te stoppen met haar programma door meerdere mensen genomen: "Je had natuurlijk het MIP, die tv-beurs in Cannes. Ik denk dat er daar dan met een borreltje erbij over wordt gesproken van: gaat dit allemaal wel lukken? Dan is er geen vertrouwen en dan gaat de stekker eruit. Er was geen vertrouwen dat het beter zou worden. Ik had het wel, omdat zo’n middagprogramma gewoon moet groeien. Klaar.”

Meer over