Lucille Werner niet voor groot amusement naar SBS 6

1 mei 2016 16:18 | sterren | Door Televizier

© Screenshot RTL Late Night

De overstap van Lucille Werner naar SBS 6 was het medianieuws van de week. Bij Carlo's TV Café vertelde Werner wat ze de komende tijd gaat doen.

Lucille benadrukte dat haar transfer van Avrotros naar SBS 6 niet over één nacht ijs was gegaan. Afgelopen november was ze al bezig met de onderhandelingen.

Rode rozen

Toen de deal eenmaal in kannen en kruiken was, moest Lucille een manier vinden haar inmiddels ex-werkgever Avrotros in te lichten. Dat deed ze op een originele manier: ze kocht bij de lokale bloemist in haar woonplaats Nederhorst álle rode rozen en bood die aan de directie aan. Volgens Werner hadden ze absoluut veel respect voor haar besluit.

Cyclische programmering

De belangrijkste reden voor Lucille's besluit de NPO te verlaten was een verandering in het programmeerbeleid. Toen Lingo stopte kreeg ze de quiz Pointless, die in de zomermaanden volgens Werner met gemiddeld 650.000 kijkers een succes was. Maar Lucille wilde, net als met Lingo, eigenlijk het hele jaar door iedere werkdag met het spelletje en dat past niet in het huidige, cyclische beleid van de publieke omroep. Spelletjesprogramma's zijn in de nieuwe opzet slechts beperkt op de buis en wisselen elkaar af, zo werd Per Seconde Wijzer vervangen door Met Het Mes Op Tafel dat op zijn beurt plaats maakte voor De Tafel van Taal.

Ontplooien

Lucille vond slechts een paar weken per seizoen Pointless behoorlijk pointless, wat een belangrijke drijfveer was te zoeken naar andere zenders om zich te ontplooien. Die kans krijgt ze nu bij SBS 6 waar ze onder meer het tweede seizoen van Mijn Laatste Keer gaat doen. Toch staat ze nog steeds open voor een terugkeer met Lingo, al was het maar omdat ze nooit echt afscheid heeft kunnen nemen van het publiek."

Groot amusement

Lucille laat geen onduidelijkheid bestaan over haar ambities. Ze heeft geen enkele behoefte grote amusementspogramma's te presenteren zoals Kim-Lian van der Meij en Irene Moors dat momenteel doen. Ze wil het liefst kleinschalige producties maken die dicht bij de mensen staan, zoals haar eerste SBS-klus Mijn Eerste Keer waarin ze portretten gaat maken van mensen die niet lang meer te leven hebben.

Thuis op Zondag

Tot slot vroeg Carlo Boszhard zich af of Lucille al gepolst was om Thuis Op Zondag te presenteren, iets dat hij erg vervelend zou vinden omdat 'ie Lucille ontzettend goed vindt. Werner gaf met een knipoog toe dat het heel goed mogelijk was: "Ik zou het niet vervelend vinden, al was het maar om jou te pesten.

Meer over