'Risico'

Luuk Ikink hekelt kijkers die klagen over spoilers

9 november 2023 18:56 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Weinig zo irritant voor tv-kijkers als spoilers van programma's die je nog niet hebt gezien. Maar bij Luuk Ikink zijn ze aan 't verkeerde adres: "Als je echt fan bent, dan heb je het wel gezien."

Luuk doet zijn boude bewering in de nieuwste aflevering van de BLVD podcast waarin hij met entertainmentkenner Rob Goossens stilstaat bij het fenomeen spoilers en de vraag of programmamakers daar zorgvuldiger mee om moeten springen.

Spoiler alert

De 40-jarige Boulevard-presentator snapt het nut niet zo van spoiler alerts: "Zo'n waarschuwing, je hebt er niet zoveel aan. Er wordt soms weleens in zo'n tekstje gezegd: 'Leonardo DiCaprio speelde in heel veel films. Als je niet wil weten hoe het afloopt... Zap dan nu even weg. Want de Titanic zinkt.'. Ikink en Goossens zijn het met elkaar eens dat zelfs met spoiler alerts de meeste kijkers niet op tijd kunnen reageren om de spoilers te vermijden.

Niet kijken

Daar komt ook bij dat Luuk meent dat kijkers zelf hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Als voorbeeld noemt hij Expeditie Robinson waarbij de afvallers de volgende dag besproken worden in RTL Boulevard: "Dan vind ik zo'n spoiler alert op televisie wat onnodig. Dat is bijna 24 uur later. Als je echt fan bent, dan heb je het wel gezien. Zo niet, dan is het een risico om naar Boulevard te kijken."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door RTLBoulevard (@rtlboulevard)

Meer over