Luuk Ikink is stiekem hartstikke braaf

12 februari 2014 10:17 | sterren | Door Televizier

Het nieuwsblok dat Luuk elke dag voor RTL Late Night maakt, houdt hij met opzet erg braaf. Hij wil geen leedvermaak in de stukjes.

Ikink zou niet bij PowNed kunnen werken, vertrouwde hij aan de Avrobode toe. “De mensen van PowNews gaan verder dan ik ooit zou durven, maar gaat dat te ver? Ik ben eerder blij dat iemand het doet.”

BNN

Luuk presenteerde bij BNN zo nu en dan het programma BNN Today. “Toen ik nog bij BNN werkte, toch een omroep met een brutaal imago, was ik juist erg braaf. Dat past gewoon bij me, denk ik.”

Leedvermaak

Luuk Ikink vindt leedvermaak in zijn clipjes echt not done: “Ik kies bewust niet voor clipjes waarin mensen zichzelf bezeren, omdat je nooit weet hoe zoiets afloopt. Zo’n valpartij mag er misschien hilarisch uitzien, maar de persoon in kwestie kan er een gebroken rug aan over hebben gehouden. Vind ík niet grappig.”

Geen slapeloze nachten

Ikink moet soms wel even slikken als mensen niet lachen om zijn filmpjes. “Maar dat is het mooie als je vijf afleveringen per week maakt: je hebt morgen weer een kans.”

Hoewel Humberto Tan vorig jaar bekend maakte geen sidekick te willen, geeft Luuk Ikink sinds augustus 2013 zijn blik op het nieuws in RTL Late Night.

Meer over