TV-relletje

Maarten van Rossem en mannen Vandaag Inside ruziën erop los: 'Zelfingenomen kwal'

9 februari 2023 11:20 | sterren | Door Judith Regeling

© NLZiet
De kans dat Maarten van Rossem ooit zal aanschuiven in Vandaag Inside, wordt met de dag kleiner. De brombeer blijkt namelijk niets te hebben met het programma... en vice versa. 

De brombeer van De Slimste Mens ontketende gisteren dan ook een heuse tv-rel.

Lees ook: Maarten van Rossem dolenthousiast over deze presentator: 'Voortreffelijke interviewer' 

Maarten van Rossem

Aan het einde van De Slimste Mens-uitzending van afgelopen woensdag werd een fragment getoond van Vandaag Inside, waarin Johan Derksen aan het woord was. Deze was oorspronkelijk bedoeld voor Quinty Misiedjan om haar kennis te testen, maar Maarten van Rossem zag zijn kans schoon om erop te reageren.

Het vaste jurylid van het programma blijkt namelijk overduidelijk geen fan van de talkshow van SBS6. "Ik vind dat dit fragment volledig spreekt voor het programma en wat dat programma is, namelijk platte pret. Voor mensen met beperkte intelligentie", aldus Maarten. "En ik hoop dat iedereen die regelmatig kijkt zich aangesproken voelt."

Vandaag Inside

Uiteraard ging dit tv-moment ook de mannen van Vandaag Inside-trio niet voorbij, die later op de avond nog de buis verschenen. "Het is een keihard vak dit. Ik vind het heftig wat er allemaal gebeurt", zegt Wilfred Genee lichtelijk grappend in de uitzending. "Ze hebben een hekel aan ons. Ik heb liever dat Maarten van Rossem een hekel aan me heeft dan dat hij me aardig vindt. (...) Zelfingenomen kwal, joh", vervolgt René van der Gijp. 

René van der Gijp

Die gedachte blijkt diep te zitten bij die laatste. "Die man denkt werkelijk als hij aan tafel zit bij een talkshow met vier man dat hij alleen aan het woord mag", vervolgt hij. "Ik vind dat als je iemand dom noemt, dan vind je je zelf intelligent."

Bekijk hier het volledige fragment. 

Meer over