'Het is een uitje'

Maarten van Rossem gaat zijn rol als eenmansjury bij De Slimste Mens missen

3 oktober 2023 11:47 | sterren | Door Tessa Kok

© Stijn Ghijsen

Maarten van Rossem schittert al een aantal seizoenen in kennisquiz De Slimste Mens. Onlangs kondigde hij aan dat hij na het winterseizoen van 2024-2025 afscheid zal nemen, ondanks eerdere uitspraken waarin hij aangaf door te willen gaan tot zijn honderdste.

In talkshow Op1 vertelde de eenmansjury van De Slimste Mens maandag dat hij zijn rol bij het programma gaat missen.

Een uitje

Maarten van Rossem levert al jarenlang zijn bijdrage aan het programma De Slimste Mens. Samen met presentator Philip Freriks is hij het vaste gezicht van de kennisquiz. Nadat bekend werd gemaakt dat Freriks in 2025 afscheid neemt, was het de vraag of Maarten wel door zou gaan. Dat is niet het geval, want recent werd duidelijk dat het duo samen vertrekt. 

Van Rossem vertelde maandag aan tafel bij Op1 dat hij de quiz zeker gaat missen. ''Jazeker, het is ontzettend leuk om te doen'', vertelt hij erover. ''Het is een uitje, het is net alsof je poffertjes gaat eten'', voegt hij daaraan toe. De historicus blijft echter wel bij zijn besluit om weg te gaan. In februari 2025 zal de laatste uitzending met Philip en Maarten te zien zijn.

Opvolger

Voor presentator Philip Freriks is er al een opvolger gevonden. Herman van der Zandt neemt het stokje in 2025 van hem over. Wie smaakmaker Maarten van Rossem gaat opvolgen, moet nog blijken. 

Meer over