Totaal onverwacht

Maarten van Rossem: ‘Ik moet er nog aan wennen dat Sis er niet meer is’

9 mei 2022 10:06 | sterren | Door Esther Hut

© NTR

Het overlijden van Mary, die altijd Sis werd genoemd, kwam voor Maarten van Rossem totaal onverwacht. Dat laat hij weten in zijn podcast. Sis overleed vorige week woensdag nadat ze op haar verjaardag ten val kwam.

Sis kwakkelde al jaren met haar gezondheid, maar dat ze op deze manier zou overlijden had Maarten nooit gedacht. "Sis is na haar val vrij snel in een coma geraakt. En daar is ze nooit meer uitgekomen. Ik moet nog wennen aan het feit dat ze er niet meer is.”

“Deze dag kan ze niet meer meemaken”

“Ik ben niet iemand die bij het horen van ’ze is dood’ meteen in een niet te stuiten tranenvloed uitbarst en op de grond gaat liggen kronkelen. Totaal niet. Maar ik moet er langzaamaan wennen. Nu loop ik rond en denk ik van: goh, ook treurig dat ze deze dag niet meer kan meemaken," zegt Maarten.

Hier Zijn de Van Rossems

Het tv-programma Hier Zijn de Van Rossems is al jaren een groot succes en liep al acht seizoenen lang. Met het overlijden van Sis zal het programma niet meer hetzelfde zijn natuurlijk en Maarten weet ook nog niet wat hoe en of er een vervolg komt. "Het is niet bekend wat er wel met het programma gaat gebeuren, daar hebben we nog niet over nagedacht, dat heeft eerst tijd nodig. Het mist natuurlijk toch iets van het unieke karakter als Sis er niet bij is. Juist door haar bokkigheid en tegendraadsheid, waar ze in allerlei opzichten een meester in was. Er zijn ook maar heel weinig mensen in Nederland die tv-programma’s maken die zelf al ik geloof twintig jaar geen televisie hebben gekeken. Ze keek helemaal nooit. Ze vond het een weerzinwekkend medium."

In de podcast bedankt Van Rossem iedereen voor de vele condoleanceberichten. "Sis zou hebben genoten van alle lieve reacties."

Meer over