"Maarten van Rossem is een sekssymbool"

25 juli 2017 11:19 | sterren | Door Televizier

© Screenshot KRO-NCRV

Maarten van Rossem mag zich op zijn 73e nog een sekssymbool noemen. Tot die conclusie komt AD-columnist en De Slimste-deelnemer Angela de Jong.

Volgens De Jong krijgen vooral vrouwen van middelbare leeftijd het warm van de immer knorrige, ietwat morsige erudiete eenmansjury. 

Opgewonden siddering

In een AD-artikel over haar belevenissen tijdens de opnames van De slimste mens beschrijft Angela wat er gebeurt zodra Maarten van Rossem de studio binnenkomt: "Er gaat een opgewonden siddering - misschien is zelfs het woord hitsig wel op zijn plaats hier - over de tribunes. Die , en dat is wellicht niet onbelangrijk om erbij te vermelden, voor zo'n 75 procent bezet worden door dames van middelbare leeftijd. Je hoort ze denken: daar is hij eindelijk. En soms zeggen ze dat ook gewoon hardop, elkaar aanstotend.(...). De dames klappen voor hem net wat harder, ze lachen net iets uitbundiger en scheller."

Jinek

Eva Jinek kon het niet nalaten Maarten naar zijn nieuwe status als lustobject te vragen. Van Rossem relativeerde er zoals altijd lustig op los.

Meer over