Nog 21 jaar

Maarten van Rossem wil tot zijn honderdste door met De Slimste Mens

4 augustus 2023 10:03 | sterren | Door Tessa Kok

© Stijn Ghijsen

Maarten van Rossem wil nog voor een lange tijd door met het succesvolle programma De Slimste Mens. Pas als hij de leeftijd van 100 jaar bereikt, vindt hij het wel weer mooi geweest. 

Dat vertelt de 79-jarige historicus tijdens een interview met Shownieuws.

Nog 21 jaar

Tegen Shownieuws vertelt van Rossem dat hij nog lang niet klaar is met het De Slimste Mens-avontuur. ''Ik zag Henry Kissinger (voormalig minister van Buitenlandse Zaken in de VS) in Peking en die is 100 en die maakte nog een hele vieve indruk. Hij is wel een beetje kleiner geworden, maar geestelijk is hij nog goed bij de tijd. Dus ik dacht: 'wanneer ben ik 100?' Dat is over 21 jaar'', concludeert hij. ''Dus laten we afspreken dat ik afscheid neem van De Slimste Mens over 21 jaar'', zegt van Rossem tegen Shownieuws. 

Bejaardendiscriminatie

Sinds Herman van der Zandt zijn overstap naar KRO-NCRV bekendmaakte, gingen er veel geruchten rond over of hij de presentatie van De Slimste Mens over zou nemen. Dat blijkt helemaal niet zo te zijn, want het vertrouwde duo Philip Freriks en Maarten van Rossem gaan voorlopig nog wel even door.

Maarten van Rossem was het dan ook niet eens met alle kritieken en heeft zich flink zitten ergeren aan alle commentaren die de afgelopen tijd zijn gegeven. ''Ik vond dat de roddel toch een beetje de ondertoon had van 'kom op jullie moeten nu eens weg'. Ik vond dat er een vervelende toon doorheen klonk'', zegt de sidekick van Philip Freriks tegen Shownieuws. De 79-jarige historicus liet eerder al weten dat hij het een vorm van bejaardendiscriminatie vindt. 

De Slimste Mens is iedere werkdag om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Meer over