Maik de Boer vrijwillig in stilte vertrokken bij RTL

23 mei 2016 09:01 | sterren | Door Televizier

© Screenshot SBS 6/Zullen We Een Spelletje Doen?

Maik de Boer was lange tijd een vaste waarde op RTL 4, maar de 55-jarige lifestyle expert is onlangs vrijwillig vertrokken bij de zender. 

Maik spreekt voor het eerst in het openbaar over zijn RTL-exit in een interview met De Telegraaf. Hij onthult dat na jaren de vrolijke frans uitgehangen te hebben tijdens rode loper evenementen voor RTL Boulevard dat de koek voor zijn gevoel op was: "Op een gegeven ogenblik had ik alles wel gezegd en hoor je jezelf in alles steeds weer herhalen."

Geen ontslag

Sowieso lijkt Maik terughoudender geworden te zijn in wat hij deelt met de buitenwereld: "Dat ik met mijn kop op televisie kom, betekent toch niet dat ik alles moet uitleggen? Ik geef ook geen interviews meer, tenzij het over mijn werk gaat." Hij was dan ook niet van plan in het openbaar over zijn overstap naar SBS te vertellen, maar voelde zich genoodzaakt toen werd gesuggereerd dat RTL hem ontslagen zou hebben.

Met de deur in huis

Bij SBS 6 is Maik momenteel in een bescheiden rol te zien. Hij was panellid in de aardig bekeken zaterdagavondshow Met de deur in huis en kwam tevens voor 500 euro opdraven bij Zullen we een spelletje doen?

Meer over