Groot verdriet!

Man van Tineke Schouten op 79-jarige leeftijd overleden

6 september 2023 13:22 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP KIPPA ILVY NJIOKIKTJIEN
Verdrietige tijden voor Tineke Schouten en haar gezin. Haar echtgenoot Hans Brunyanszki is woensdagavond op 79-jarige leeftijd overleden.

Dat laat een woordvoerder van de comédienne weten aan De Telegraaf. Hij was al enige tijd ziek.

Hans Brunyanszki

Het zat de echtgenoot van Tineke Schouten de afgelopen jaren al niet bepaald mee. Hans had in het verleden al een aantal keer een hartaanval, gebroken bekken en een beenamputatie vanwege zijn suikerziekte. Eind vorig jaar werd hij nog met benauwdheidsklachten opgenomen in het ziekenhuis. Daar bleek uiteindelijk dat hij een zware longontsteking had.

Tineke Schouten

Ook voor Tineke had dit alles gevolgen. In een interview met Vrouw, van zo'n drie maanden geleden, vertelde ze nog dat ze door zijn gezondheidsklachten ook veel heeft moeten laten. "Ik heb ooit wel gedacht: ik ga het een paar jaar rustig aan doen en leuke reisjes maken met mijn man. Maar dat is nu eigenlijk te laat, want zijn gezondheid is daarvoor inmiddels te slecht. Dat is heel jammer, maar wat ik nu ook wel leuk vind, is om met de oudste kleinkinderen een reisje te maken."

Jacobi Theater-oprichter Hans Brunyanszki is 79-jaar geworden. Hij laat naast Tineke ook vier kinderen en achtkleinkinderen na. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden.

Meer over