Te weinig bewijs

Manuel Broekman vrijgesproken van aanranding

4 februari 2022 13:24 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP KIPPA LEVIN & PAULA
Manuel Broekman is vanmiddag door de Rechtbank van Amsterdam vrijgesproken. De acteur en presentator werd sinds 2020 verdacht van aanranding.

Het Openbaar Ministerie had voorafgaand aan deze zitting een werkstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en een schadevergoeding van 2000 euro geëist. Dit hoeft hij dus niet te betalen of uit te zitten.

Manuel Broekman

Manuel Broekman stond vanmiddag terecht voor aanranding. Een vrouw beweerde dat de 35-jarige acteur uit o.a. Hartenstraat haar in 2020 bij de borsten en in het kruis zou hebben gegrepen toen hij te gast was in het café waar zij een dienst draaide. Dat zou zijn gebeurd tijdens het maken van een foto. 

Manuel Broekman

De acteur, die altijd heeft ontkend, heeft via zijn manager aan RTL Boulevard laten weten: "Ik ben opgelucht door deze uitspraak, maar toch zie ik dit niet als overwinning. Daarvoor is de aanleiding te verdrietig. Het feit dat ik ben vrijgesproken van aanrading doet niets af aan het feit dat ik enorm geschrokken ben van hetgeen mij verweten wordt. Het is oprecht nooit mijn bedoeling geweest iemand te kwetsen of respectloos te behandelen." 

Hoger beroep

Volgens de rechter was er te weinig bewijs om Manuel Broekman te berechten. De enige getuige die is gehoord, de eigenaar van het café, heeft de aanranding volgens eigen zeggen niet gezien. Of de vrouw het hier bij laat zitten of in hoger beroep gaat, is nog niet duidelijk. Ze heeft hiervoor twee weken de tijd.

Meer over