Manuel Venderbos eet maand lang alleen snoep en koek

14 januari 2016 10:50 | sterren | Door Televizier

© Ruben Timman - EO

Manuel Venderbos stopt zich vanaf donderdag een maand lang vol met zoetigheid. Hij doet dit experiment voor het nieuwe RTL5-programma Galileo. 

De voormalig EO-presentator volgt een dieet van koek, snoep en colalolly’s. “Ik denk dat de eerste dagen geen straf zullen zijn. Ik zal met plezier nog een extra roze koek opeten. Maar daarna zal het me wel tegen gaan staan, vermoed ik’’, zegt Manuel in Metro. Hij gaat 30 kilo suiker eten in dertig dagen en dat is veel. “Dat eet een normaal mens in anderhalf jaar.’’

Suiker

Het experiment heeft uiteraard een doel. “Ik denk echt dat een groot deel van onze doelgroep nog altijd niet beseft wat suiker met je doet en waar het allemaal in zit.”

Verslaafd

Manuel is zich bewust van de gezondheidsrisico’s. ‘’Er is mij verteld dat mijn bloeddruk zal stijgen, dat ik me door al die sugar rushes vaak neerslachtig, futloos en moe zal voelen, dat ik diabetespatiënt kan worden, mijn lever overuren gaat draaien en ik minimaal 5 kilo ga aankomen. En oh ja, ik zal verslaafd raken aan suiker.’’ De presentator gaat all-in voor Galileo. Zo onderging hij ook al een operatie zonder verdoving.

Galileo is vanaf 7 maart elke werkdag te zien om 19.30 uur op RTL 5

Lees ook:

Luuk Ikink krijgt nieuw programma: Galileo 

Meer over