Manuel Venderbos stopt als presentator

20 November 2014 17:14 | sterren | Door Televizier

© Ruben Timman - EO

Manuel Venderbos staat in de toekomst niet meer voor de camera van de EO, maar dat is volgens hem niet zijn eigen keuze.

Manuel Venderbos presenteerde jarenlang het EO-programma jong, maar daar komt binnenkort een einde aan. De omroep laat weten dat de (oud-)presentator vanaf nu alleen nog maar als programmamaker en regisseur actief is bij de EO.

EO 

Arjan Lock, directeur van de EO, dankt Manuel Venderbos voor alle programma’s die hij presenteerde. "Manuel maakte als presentator veel programma's met een groot hart voor mensen, met aandacht en humor. Hij deed daarin graag bijzondere dingen en dat leverde spraakmakende televisie op. Zo durfde hij bijvoorbeeld zelf allerlei medische onderzoeken te ondergaan. Ik heb er veel vertrouwen in dat hij dat als programmamaker voor de EO kan blijven doen: onderscheidende programma's maken", vertelt hij.

Manuel Venderbosch

Manuel Venderbosch laat in een reactie aan RTL Boulevard blijken dat hij niet blij is met de beslissing. "Vraag de club maar om tekst en uitleg. Het is hun keuze, dus die mogen ze zelf toelichten”, zegt hij.

Niet vrijwillig 

Ook via Twitter uit Manuel Venderbosch zijn ongenoegen.

Met de carrière van Chantal Janzen gaat het juist erg goed. De blondine werkt aan haar debuut op de Duitse televisie.

Meer over