Manuel Venderbos weg bij de EO: "De koek is op"

6 Maart 2015 14:47 | sterren | Door Televizier

© Ruben Timman - nowords.nl

Manuel Venderbos en de EO gaan uit elkaar. De presentator mocht van de omroep al niet meer op tv, maar vertrekt nu ook achter de schermen.

Manuel Venderbos, jarenlang het gezicht van Jong en de EO Jongerendag, werd eind vorig jaar plotseling van de televisie verbannen. Hij kreeg van de EO een baan achter de schermen, waar hij toen al niet blij mee was. Een logische stap dus dat hij nu weggaat bij de omroep:

Ups en downs

Manuel schrijft op Facebook over de EO: "Na 15 jaar vol ups en downs, hebben we moeten constateren dat we steeds meer uit elkaar zijn gegroeid. Ik kan me niet meer vinden in de huidige koers, de visie en het vervolg." Hij mag duidelijk niet uit de school klappen: "Er is afgesproken om niet uit te wijden over de ins en outs van mijn vertrek en dat respecteer ik."

Onbevangen

"Manuel betekende veel voor de EO," reageert omroepmanager Geert Jan Blanken. "Als presentator wist hij grote groepen mensen aan te spreken door zijn onbevangen benadering. Daarmee is waardevolle televisie gemaakt met echte ontmoeting en prachtige verhalen." Onduidelijk is waarom de EO Manuel Venderbos dan niet meer op tv wilde hebben.

Omroep MAX

Manuel heeft allerlei plannen voor de toekomst: "Ik heb, denk ik, een goed idee voor de vooravond van SBS 6. Ik zie mogelijkheden bij Omroep MAX. Ik flirt met mijn oude liefde Omroep West. Er zijn plannen voor pilots en een radiodemo is in de maak. Ik sta voor alles open!"

Lees ook: Manuel wordt bij de EO Jongerendag opgevolgd door Joram Kaat.

Meer over