Marc van der Linden stopt pas bij aftreden Willem-Alexander

7 september 2016 17:34 | sterren | Door Televizier

© Screenshot RTL XL

Marc van der Linden (46) gaat pas met pensioen als royaltyverslaggever als prinses Amalia de troon bestijgt. Volgens Marc kan dat nog wel dertig jaar duren.

Marc is naast royalty kenner bij RTL Boulevard ook hoofdredacteur van tijdschrift Royalty en ook als voorman van weekblad Weekend schrijft hij geregeld over het koningshuis. Toch kan hij zich niet voorstellen dat de gekroonde hoofden hem ooit gaan vervelen, zo zegt hij in TROS Kompas.

Amalia

Dat neemt niet weg dat Marc met zichzelf heeft afgesproken te stoppen na de inhuldiging van de toekomstige koningin Amalia: "Dat is over een jaar of dertig, dan ben ik 76 jaar. Ik wil lang doorgaan."

Blauw bloed

Daarnaast geeft Marc in hetzelfde interview ruiterlijk toe stiekem best wel jaloers te zijn op Jeroen Snel, die al sinds jaar en dag het royalty programma Blauw bloed mag maken. Marc zou maar wat graag een soortgelijke show presenteren, maar dan wel op z'n eigen manier: "Hoe? Nu moet ik mijn woorden zorgvuldig kiezen, want ik wil hem niet beledigen. Jeroen z’n stijl is niet mijn stijl. Ik zou het iets vlotter maken en iets journalistieker."

Meer over