Dalende kijkcijfers

Marcel van Roosmalen vindt talkshow Marcel & Gijs 'afzien'

9 juni 2023 10:08 | sterren | Door Tessa Kok

© Wessel de Groot
Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zijn nog maar net begonnen met hun nieuwe talkshow Marcel & Gijs, als vervanger van het populaire programma Vandaag Inside. Het maken van die talkshow vindt het duo best tegenvallen. Marcel gaf in de uitzending van gisteravond zelfs aan dat hij het 'afzien' vindt om de show te maken.

Dalende kijkcijfers

De nieuwe talkshow Marcel & Gijs ging prima van start met met 611.000 kijkers. Dinsdag waren daar nog maar 391.000 van over en woensdag keken er 381.000 mensen. Van Roosmalen gaf in de uitzending van gisteravond aan dat hij het maken van de talkshow 'afzien' vindt.

"Het is alsof we een berg beklimmen, Gijs, en niet vooruitkomen. De sneeuw glijdt onder m'n voeten vandaan. Ik glibber de hele tijd weg. Jij bent mijn enige houvast. Dat is ook heel gek", voegde Marcel daaraan toe. Van Roosmalen noemde de uitzending van gisteravond een 'heel belangrijke uitzending' vanwege de dalende kijkcijfers. ''Dit is misschien wel de laatste keer dat we echt een gast hebben mogen kiezen'', vult hij aan.

Gijs stemde daar mee in. ''Als dit verkeerd gaat, wordt er ingegrepen van boven. Dan hebben we het niet meer zelf voor het zeggen'', laat hij erover uit. De aflevering van donderavond werd iets beter bekeken dan woensdagavond. Donderdag zaten er 396.000 mensen voor de buis.

Johan Derksen

Wie in ieder geval wel een trouwe kijker is van de nieuwe talkshow, is Johan Derksen. ''Ik was al eerder een fan van ze, want ik heb ook als eerste gezegd binnen Talpa: die moet je binnenhalen'', vertelt hij erover. Hij vindt dat van Roosmalen en Groenteman 'doen waar ze goed in zijn'. Hij liet weten in ieder geval voor de buis te zitten voor het talkshowduo. ''Ik ben een trouwe kijker', aldus Derksen.

Marcel & Gijs is iedere werkdag rond 21.30 uur te zien op SBS6. 

Meer over