Marco Borsato kan zijn geluk niet op met zijn The Voice-team

The Battles in The Voice of Holland gaan weer van start. Marco Borsato kan zijn geluk niet op met zijn team en schat zijn kansen dan ook goed in, vertelt hij aan Televizier.nl.

Hoe bevalt je derde seizoen als coach in The Voice?

“Uitstekend. Het is zo ontzettend leuk om geconfronteerd te worden met al dat jonge talent. Het is ook heel bijzonder als mensen vertrouwen in je stellen en zeggen: ‘Bij jou voel ik me veilig, ik wil me door jou laten begeleiden’.”

Hoe schat je de kansen van je team in?

“Ik kan mijn geluk niet op met mijn team. Ik heb me een aantal keer afgevraagd hoe het mogelijk is dat we nog nooit van deze mensen hebben gehoord. Sommigen durfden niet eerder vol in de spotlights te staan. En dan heb je zo’n meisje als Julia, nog maar 17 jaar en ze kan zo fantastisch zingen en gitaarspelen. Iedereen was in de war van haar. Zij kan zomaar hét nieuwe talent zijn, ze is een icoontje.”

Je hebt zelf een flinke carrière overgehouden aan de talentenjacht de Soundmixshow. Herken je jezelf daardoor in de kandidaten?

“Ja, zeker. De drive en ambitie die de talenten hebben is te vergelijken met die van mij toen ik ooit ging auditeren. Ook de spanning die erbij komt kijken is voor mij niet onbekend. Maar uiteindelijk heb ik zelf met vallen en opstaan mijn weg moeten vinden. Ik moest echt zelf ontdekken van wat in Nederland mogelijk was ten aanzien van stadionconcerten en platen verkopen. Het is leuk om die ervaring met anderen te delen en te zeggen: ‘Daar ging ik de fout in en hier kun je juist je voordeel mee doen’.”

Je hebt inmiddels heel wat talenten gecoacht. Zie je je oude pupillen nog wel eens?

“Een gevleugelde uitspraak van mij is: ‘Eens team Borsato, altijd team Borsato’. Dat moet je dan wel waarmaken. Dus ik heb alle kandidaten die ik ooit heb gecoacht, zowel de kids als de volwassenen, op twee verschillende dagen bij mij thuis uitgenodigd. We hebben gezellig gebarbecued, muziek gemaakt en ervaringen uitgewisseld. Het is heel bijzonder om te zien hoe oud-kandidaten elkaar opzoeken en samenwerken.”

Aan het begin van Ali B’s carrière scoorden jullie de hit ‘Wat Zou je Doen?’ Hoe is het om nu samen met hem nieuw talent te coachen?

“Ik ben trots als ik zie hoe Ali zich heeft ontwikkeld, hij is echt een persoonlijkheid geworden. Ondanks dat hij geen vocale coach is, is hij wel iemand die heel eerlijk is en vanuit zijn hart spreekt. Hiermee weet hij mensen aan zich te binden. Als ik hem zo bezig zie, ben ik blij dat ik daaraan heb kunnen bijdragen.”

Veel The Voice-coaches worden na een aantal seizoenen vervangen of verlaten de show. Hoe lang ga jij er nog mee door?

 “Voor mij is dat geen vraag. Ik heb het gevoel dat ik nog wel een jaartje door kan. Als ze me vragen, zeg ik vol enthousiasme meteen ‘ja’!”

Reageren