Marco Borsato stopt "voorlopig" met The Voice

13 November 2015 10:32 | sterren | Door Televizier

Het zong al even rond, maar nu heeft Marco Borsato het zelf bevestigd. De zanger is bezig aan zijn voorlopig laatste seizoen als coach bij The Voice of Holland.

Marco kondigde zijn vertrek aan in het NPO Radio 2 programma Aan De Slag!.

Drukke agenda

Ook al is The Voice of Holland het allerleukste programma waar Marco aan heeft meegewerkt, hij kan het nu niet meer combineren met zijn andere werkzaamheden. "Mijn planning voor volgend jaar staat gewoon niet toe om dat goed uit te voeren. Als je dit goed wil doen, moet je er tijd en energie voor vrij maken. Het kwam dit jaar al een beetje in de verdrukking door Symphonica In Rosso en er zijn nog dingen op mijn bucket list die ik volgend jaar wil gaan doen, zoals festivals. Dat heb ik al heel lang niet gedaan. En ik moet nog voor War Child weg. Anders heb ik daar gewoon geen tijd voor. Ik moet daar een keer tijd voor maken.”

Tijdelijk vertrek Marco

Marco  benadrukt dat wat hem betreft het afscheid niet definitief is: "Het is eerder een pauze in goed overleg. Ik sluit niet uit dat ik onder andere omstandigheden in een ander seizoen misschien wel weer mijn opwachting zal maken, maar op dit moment past het niet bij de keuzes en de prioriteiten die ik voor 2016 heb gemaakt.

The Voice Kids

Zijn vertrek bij The Voice betekent ook dat Borsato niet meer te zien is bij The Voice Kids. In het verleden bleven zowel Angela Groothuizen als Nick en Simon na hun exit bij de reguliere versie gewoon actief bij de junior variant.  The Voice Kids heeft minder live shows, waardoor het vaak makkelijker in de drukke agenda's van artiesten te plannen valt. 

Opvolging Marco onduidelijk

Marco Borsato is de langstzittende coach die het programma rijk is. Hij verving in het tweede seizoen Jeroen van der Boom die toen de overstap maakte naar SBS 6. Met zijn vertrek komt er dus in elk geval één draaistoel vrij. Guus Meeuwis wordt door velen gezien als ideale opvolger, maar de Brabantse zanger zei onlangs nog daar niets voor te voelen. In een eerste reactie laat RTL-baas Erland Galjaard weten nog geen opvolger op het oog te hebben. Wel kon hij bevestigen dat Anouk en Miss Montreal blijven en dat met Ali B momenteel onderhandeld wordt.


Meer over