Unieke creatviteit

Marconi Oeuvre Award voor Stefan Stasse, Radio 5 beste zender

24 januari 2022 13:39 | sterren | Door Esther Hut

© AVROTROS

Stefan Stasse krijgt dit jaar de Marconi Oeuvre Award. Dat heeft de organisatie van de Gouden RadioRing zojuist bekendgemaakt. NPO Radio 5 wint de Marconi voor beste radiozender.

Stefan Stasse

De jury prijst vooral de creativiteit van de NPO Radio 2 presentator. “Stefans unieke creativiteit is wat vele radiomakers inspireert: origineel zijn met de inhoud, de fantasie blijven gebruiken en de band met luisteraars uiterst serieus nemen. Absoluut een Marconi Oeuvre Award waardig!”

Sinds 2013 maakt Stasse het radioprogramma De Staat van Stasse, waarin hij de focus legt op persoonlijke verhalen. Het programma is dit jaar ook genomineerd voor de RadioRing.

NPO Radio 5

NPO Radio 5 ging er met de Marconi Award voor Beste Zender vandoor. Volgens de jury is “Radio 5 opgericht als zender met als specifieke doelgroep ‘ouderen’. Maar zeker is dat ook de generatie erachter de zender steeds vaker vindt. NPO Radio 5 was in 2021 de zender die het meeste marktaandeel wist te winnen; en dat zonder een FM-frequentie. De zender bevat programma’s die al jarenlang meegaan, waaronder Arbeidsvitaminen als langstlopende programma. Kortom, NPO Radio 5 is een kwaliteitszender geworden en dat heeft ook de luisteraar gezien.”

Marconi Award Aanstormend Talent

De winnaar van de Marconi Award voor aanstormend talent wordt pas donderdag 27 januari bekendgemaakt tijdens zestiende uitreiking van het Gouden RadioRing gala. De genomineerden hiervoor zijn Andres Odijk, Mai Verbij en Jarno van der Wielen.

Daarnaast worden die avond nog de Gouden RadioRing, de Zilveren Radiosterren en Gouden Podcast uitgereikt.

 

Meer over