Marian Mudder heeft geen spijt van deelname aan Expeditie Robinson

2 oktober 2015 16:35 | sterren | Door Televizier

© Screenshot SBS/Sterren Springen

Marian Mudder (57) vond haar deelname aan Expeditie Robinson een fantastische ervaring, maar ze is minder te spreken over Sterren Springen Op Zaterdag.

Mudder deed deze ontboezemingen in een interview met De Volkskrant.

"Lelijke televisie"

In 2012 was Marian naast Emile Ratelband, Terror Jaap en Patty Brard een van de sterren die meedeed aan het eerste seizoen van Sterren Springen. Ze vloog er al vrij vroeg in de competitie uit, maar dat blijkt nu een bewuste keus. "Ik wilde er zo snel mogelijk uit. Het klinkt suf, maar ik vergeet altijd een beetje dat het op tv komt. Het was lelijke televisie. Het ging alleen om het effect van BN'ers die plat op hun bek gaan."

"Heerlijke afleiding"

Maar waarom deed Marian dan mee? De schrijvende actrice bleek het programma onderschat te hebben en heeft daar achteraf enorme spijt van: "Ik zat net in de eindfase van mijn derde boek, ik liep op mijn tandvlees, en toen belden ze. Ik dacht: wat heerlijk, afleiding. Elke dag naar het zwembad. Ik kwam vol energie terug van de trainingen, ik kon met frisse moed verder schrijven. Maar bij de opnamen heb ik ervoor gezorgd dat het na één duik klaar was."

Marian Mudder in Expeditie Robinson

Momenteel is Marian te zien in Expeditie Robinson waar ze tot op heden niet direct een aanwinst voor de groep is. Ze verkoos als eerste naar het afgelegen eiland Tayak te gaan in een poging vroege eliminatie te voorkomen. Eenmaal aangekomen bleek ze amper in staat een kamp op te zetten. Toen Klaas van der Eerden aankwam op het eilandje mocht hij zo'n beetje alles doen: van vuur maken tot vis vangen. Ook helpen haar hoogtevrees en andere angsten niet mee de groepsopdrachten snel tot een goed einde te brengen.

Marian is niet ijdel

Toch noemt Mudder haar deelname een fantastische ervaring: "Nauwelijks eten, slapen op de grond, bloedheet. Maar ik wilde nagaan of ik dit wel aankon. Nee, ik doe het niet om in beeld te blijven. Zeker in dit programma niet. Ik zie er niet uit! Ik ben alle ijdelheid voorbij gegaan.”

Meer over