Frustratie

Marieke Elsinga boos op bedrijf dat afslanken promoot

29 juni 2020 11:39 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© RTL
Marieke Elsinga is boos op een bedrijf dat afslanken promoot. De RTL Boulevard-presentatrice deelde haar frustratie over bodyshaming op haar Instagram.

Marieke is de eerste die haar figuur, die overigens meer dan behoorlijk in orde is, op de maat neemt. Maar als anderen voor haar beslissen dat ze moet afvallen, steekt ze haar hakken in het zand.

Signaal

Op Instagram deelt de Qmusic-dj haar kant van het verhaal. “‘Hilversum slank’ ben ik misschien niet en daar zit volgens mij precies de kracht. Als we blijven doen alsof elke vrouw eruit moet zien zoals in de bladen of op tv, geven we écht het verkeerde signaal af. Aan onszelf en aan onze kinderen.”

Zelfbeeld 

Marieke sluit haar post positief en eerlijk af. “Je mag me te dik vinden, precies goed of zelfs te dun, allemaal prima. Ik deel dit niet omdat ik zo graag hieronder ‘Je bent perfect’ of ‘Je bent prachtig’ wil lezen, ik deel dit omdat ik wil bijdragen aan een normaler zelfbeeld bij (jonge) vrouwen. Iets waar ik zelf ook mee worstel. Oh ja, voor ieder die het weten wil: ik ben 1.76 en weeg 74 kilo (ben er in Coronatijd 2 kwijtgeraakt)”

Zwanger 

Het is niet de eerste keer dat Marieke boos is. Een paar weken terug was ze boos op RTL Boulevard-collega Aran Bade, die aan Boer zoekt vrouw-stel Bastiaan en Milou vroeg of laatstgenoemde zwanger was. Dat schoot powervrouw Marieke in het verkeerde keelgat.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Ik ga hier iets doen, dat ik niet zo vaak doe, namelijk mijn frustratie delen. Bij mijn management komen regelmatig verzoeken binnen van merken die willen samenwerken. Ambassadeurschap, partnerships, hoe je het noemen wilt. In bijna alle gevallen sla ik dat af. Soms past een merk goed bij mij en ga ik er wel voor. Tussen de aanvragen zat vorige week een mail van een bureau dat ambassadeurs zoekt voor een bekend afslankmerk. Ik citeer: “Voor een nieuwe samenwerking zijn we op zoek naar mensen die de uitdaging aan willen gaan om van hun (corona?)kilo's af te komen. Wij zien een goede match met Marieke." Mijn manager kent me goed en had dus al vriendelijk bedankt, maar stuurde de aanvraag ter controle nog even langs mij. Ik las het, zei: “Nee, idd niks voor mij” en klikte het weg. Maar toen las ik het nog eens en dacht: “Ho eens… dit is eigenlijk helemaal geen leuke tekst!” Er staat dus dat er bij mij wel wat (corona?)kilo’s af kunnen! Het bureau bedoelt het heus niet kwaad en ik sta redelijk stevig in mijn schoenen, maar wie zijn zij om dat voor mij te bepalen? Nu ben ik niet tegen diëten (sterker nog, ik ‘Sonja Bakkerde’ me in mijn studietijd suf!), maar actief het signaal uitdragen dat mijn lichaam ‘te dik is’, zie ik niet zitten. Zeker niet omdat ik een groot bereik heb. Mijn lijf is sterk en fit. ‘Hilversum slank’ ben ik misschien niet en daar zit volgens mij precies de kracht. Als we blijven doen alsof elke vrouw eruit moet zien zoals in de bladen of op tv, geven we écht het verkeerde signaal af. Aan onszelf en aan onze kinderen. Je mag me te dik vinden, precies goed of zelfs te dun, allemaal prima. Ik deel dit niet omdat ik zo graag hieronder ‘Je bent perfect’ of ‘Je bent prachtig’ wil lezen, ik deel dit omdat ik wil bijdragen aan een normaler zelfbeeld bij (jonge) vrouwen. Iets waar ik zelf ook mee worstel. Oh ja, voor ieder die het weten wil: ik ben 1.76 en weeg 74 kilo (ben er in Coronatijd 2 kwijtgeraakt 😄) #bodypositivity

Een bericht gedeeld door Marieke Elsinga (@mariekeelsinga) op

Meer over