'Kan ik het nog?'

Marieke Elsinga geplaagd door twijfel na einde zwangerschapsverlof

5 februari 2023 12:01 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Marieke Elsinga pakt de draad weer op na vier maanden zwangerschapsverlof en dat valt niet mee. De 36-jarige presentatrice twijfelt aan haar kunnen.

Marieke Elsinga begint dit weekend aan de opnames van Alles is muziek, haar eerste, grote presentatieklus voor RTL 4. Het is ook haar eerste job sinds ze in november moeder werd van zoontje Jip.

Bitterzoet

Op Instagram biecht Marieke op dat weer aan de slag gaan een bitterzoet gevoel is: "Ik stond net even stil met Jip en hij keek zo de zon in en toen moest ik bijna een beetje huilen omdat ik dacht: dit was het dan, m'n zwangerschapsverlof... Maar zo gaat het ook gewoon, ik heb er ook zin in."

Twijfel

Toch heeft ze last van een zekere spanning om weer te beginnen na maandenlang een totaal ander leven te hebben gehad: "Ik denk dat elke vrouw het heeft na lang verlof dat je denkt: kan ik het nog? Dus ik hoop dat ik het nog kan, een televisieprogramma presenteren...Komt vast wel goed."

Mattie Valk

Mariekes tv-opnames betekenen niet dat ze ook al terugkeert op de radio. Voorlopig moet Mattie Valk het nog zonder zijn co-host stellen in de ochtendshow van Qmusic. Marieke kiest er bewust voor niet alles tegelijk te doen, maar verklapte wel binnenkort langs te komen bij Mattie om te vertellen wanneer ze er weer is.

Meer over