Terug op de radio

Marieke Elsinga: 'Ik had te lang achter elkaar te hard gewerkt'

30 mei 2022 11:16 | sterren | Door Esther Hut

© William Rutten

Marieke Elsinga was vanmorgen weer terug op haar plekje bij QMusic. Na weken van afwezigheid gaf Marieke in de uitzending toe dat ze van tevoren best zenuwachtig was om weer aan de slag te gaan.

"Het voelt gewoon als de eerste dag na een lange middelbare school zomervakantie", aldus Marieke tegen haar collega Mattie Valk vanmorgen in de uitzending. "Ik heb superveel zin, maar die eerste nacht slaap je dan toch slecht omdat je zo zenuwachtig bent dat je al je vrienden weer ziet."

De radio-dj en presentatrice legde begin april haar werkzaamheden neer om het wat rustiger aan te doen. Zowel in de ochtendshow was ze niet te horen, maar ook verscheen ze even niet meer aan de desk bij RTL Boulevard.

Audiobericht

In een audiobericht gaf ze haar verklaring. “Ik krijg heel vaak de vraag ‘hoe hou je dat vol? Dat je radio maakt en televisie’. Mijn antwoord is dan altijd: ‘Ik vind het gewoon het allerleukste om te doen’. Het geeft mij heel veel energie. Maar de laatste tijd merk ik dat het me juist energie kost. En daarom heb ik besloten heel even op de rem te trappen.”

Geruchten

Marieke reageerde ook meteen op de geruchten die al een tijdje de ronde doen, over dat ze mee zou doen aan het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?. "Ik zou dat dus heel heftig vinden. Als je mentale gezondheid inzet om mee te doen aan zoiets als Wie is de Mol? of Expeditie Robinson of wat dan ook. Dat is toch heel erg dom en ook echt slecht. Lieve mensen: ik was gewoon echt toe aan een break, voor mijn koppie. Ik had te lang achter elkaar te hard gewerkt."

Nog niet volle bak

Marieke zal nog niet fulltime te horen zijn, op woensdag moet Mattie het alleen doen. De andere werkdagen is Marieke weer van 6 tot 10 uur van de partij.

Fout maar Goud

Daarnaast is Marieke binnenkort te zien in het nieuwe RTL 4-programma Fout maar Goud, een show die wordt gepresenteerd door Chantal Janzen. Ze wordt samen met Gerard Joling een van de teamcaptains.

Meer over